top of page

Program tirsdag den 18. juli

Link til side med Praktisk info

Samarittertelefon: 9196 5160

Tekniktelefon: 9196 3602

8.30 - 9.00 Morgenbøn i Bakkehuset

Hver dag kl. 8.30 – 9.00 er der morgenbøn i Bakkehuset. Her begynder vi dagen sammen med fokus på Gud og hans nærvær – i bøn, stilhed, bibelrefleksion og sang. Bente Højris, præst i Brovst Baptistkirke, og Hanne Kiel, baptistpræst og nu redaktør af baptist.dk, vil stå for morgenbønnen.
Vær med til at bede for sommerstævnets dage, og om at gudsfolket vil lade sig ramme af det, når Gud igen sender os til sin verden.

10.00 - 11.30 John McGinley, kirkeplanter fra Myriad, The Gregory Centre for Church Multiplication på Store Scene

”Vi skal plante tusindvis af kirker, ledet af lægfolk”. Det er visionen for Myriad, hvor John McGinley er daglig leder. Myriad er en del af The Gregory Centre for Church Multiplication (CCX), der vil plante tusindvis af nye Church of England-menigheder de næste ti år. CCX samarbejder med andre kirkelige netværk og bevægelser for at ”gen-udbrede” evangeliet i Storbritannien.

John McGinley fortæller: ”Vi er her for helt almindelige mennesker og ledere, der forsøger at plante kirker. Vi ønsker at tilbyde ressourcetræning og støtte, samle læring fra forskellige netværk og fungere som katalysator og tankepartner for at inspirere til forandring i kirken.”

John McGinley underviser tirsdag og onsdag formiddag med udgangspunkt i Lukas-evangeliet, kapitel 10, vers 1 – 11. John taler om teksten som et billede på kirken, der sendes af Jesus ind i vores samfund. 72 anonyme følgere fik magt og autoritet: Det får vi også i dag, men det kræver mod at gå ud!  

Glæd dig til at møde John McGinley: Gift med Bridget, far til to voksne døtre og så har han har sæsonkort til Leicester City FC (selv om han i al hemmelighed er livslang fan af Liverpool!). Bosat i Chiltern Hills nordvest for London, hvor du kan møde ham på lange vandreture sammen med Monty, familiens springerspaniel.

13:00 - 16:30 Familiedag - skattejagt med Børnebussen

BørneBussen arrangerer en sjov aktivitet hvor familien sammen kan tage på ca. én times skattejagt rundt på Stævnepladsen.

Der bliver 7 poster med opgaver, der skal løses, svar og ledetråde, der skal findes. Der bliver udfordringer for alle både store og små.

Man møder op ved bussen og får udleveret skattekortet og startnummer. Herefter tager det cirka 1 time at gennemføre løbet. Når man er færdig, afleverer man skattekortet igen, så der kan udtrækkes en vinder.

​Kl. 15:30 slutter skattejagten med en børne-lovsangs-fest ved BørneBussen. Her skal vi synge og danse til alle sangene fra KIDZ. Alle der har lyst, er velkomne.

13:30 - 15:00 Danske Baptisters Kvindenetværk (Lille Scene)

Danske Baptisters Kvindenetværk holder forretningsmøde med valg, regnskab og beslutninger for fremtiden, tirsdag kl. 13.30 på Lille Scene (Foredragssalen).

 

13:30 - 15:00 Kasserermøde (Klasseværelse)

Menighedskasserere i Baptistkirken mødes til sidste nyt og erfaringsudveksling, tirsdag kl. 13.30-15.00 i et klasselokale. Kasserere fra Evangelisk Frikirke Danmark er også meget velkomne!

15.30 - 17.00 Seminar: "Menighedsplantning" med John McGinley på Store Scene

”Vi skal plante tusindvis af kirker, ledet af lægfolk”. Det er visionen for Myriad, hvor John McGinley er daglig leder. Myriad er en del af The Gregory Centre for Church Multiplication (CCX), der vil plante tusindvis af nye Church of England-menigheder de næste ti år. CCX samarbejder med andre kirkelige netværk og bevægelser for at ”gen-udbrede” evangeliet i Storbritannien.

John McGinley fortæller: ”Vi er her for helt almindelige mennesker og ledere, der forsøger at plante kirker. Vi ønsker at tilbyde ressourcetræning og støtte, samle læring fra forskellige netværk og fungere som katalysator og tankepartner for at inspirere til forandring i kirken.”

​Til sit seminar tirsdag eftermiddag sætter John McGinley fokus på kirkeplantning. Vi udforsker hvad, hvordan og hvorfor ud fra forskellige historier om, hvad Gud gør rundt om i verden.

15.30 - 17.00 Seminar: "Grøn Kirke" med Sofie Larsen Kure på Lille Scene

Tirsdag eftermiddag kan du blive klogere på, hvad kirke og klima har med hinanden at gøre.

​Sofie Larsen Kure, som til dagligt er projektkoordinator for Grøn Kirke, holder seminar med fokus på skaberværket og bæredygtighed. Gud satte os i verden som forvaltere af skaberværket. Den rolle har vi ikke været særlig gode til at varetage. Grøn Kirke er et netværk under Danske Kirkers Råd. Et samlingspunkt for over 340 grønne kirker og organisationer. De er med til at sætte omsorg for skaberværket på dagsordenen, både lokalt og på landsplan. Grøn Kirke handler om alt fra biodiversitet og bæredygtighed til ”grøn teologi” og åndelighed. Hvordan ser det ud i vores hverdag som kirker? Hvad har klima med kristendom og teologi at gøre? Og hvordan kan vi som kirker være med til at tale håbet op i en tid præget af klimaangst og frygt for fremtiden?


Sofie fortæller om de teologiske overvejelser, der ligger til grund for arbejdet i Grøn Kirke. Hun kommer også med konkrete eksempler på, hvordan vi som kirker kan være med til at passe på Guds grønne jord.

15.30 - 17.00 Seminar:  ”Mit liv med strikkere i Burundi” - med Aimee Kjær Kofoed i Spisesalen

Danske Baptisters Kvindenetværk inviterer alle interesserede til at møde iværksætteren bag virksomheden "Coffee Beanies", Aimee Kjær Kofoed.

"Vi er til for at give afrikanske kvinder nye muligheder for et værdigt liv. Det gør vi ved at træne dem til at håndstrikke smukke produkter, som vi kan sælge i de nordiske lande. Vi giver dem alt, hvad de har brug for: uddannelse, materialer og en sikker indkomst." 

Kom og hør, hvordan man driver virksomhed, når formålet ikke er profitmaksimering men udelukkende at hjælpe afrikanske kvinder til bedre liv.

19.30 - 21.30 Lovsangsfest med Jacob Bay på Store Scene

Glæd dig til tirsdag aften, der byder på lovsangsfest med Jacob Bay. Jacob Bay er en passioneret lovsangsleder, der brænder for at lede mennesker ind i Guds nærvær og proklamere Guds nåde og frihed igennem sin sang og musik. Han har været med til at plante kirke i Aarhus og har virket som lovsangspræst og prædikant igennem mange år.
Med sit veloplagte band lægger Jacob op til en profetisk lovsangsfest på dette års Sommerstævne. Han synger egne sange fra ep'en: 'This is the year of the Lord'. Sangene handler om Guds ufattelige kærlighed og nåde og er inspireret af Lukas-evangeliet, kapitel 4, vers 18, hvor Jesus beskriver sin tjeneste og udråber et Nådeår fra Herren.

Avisen "Udfordringen" omtaler Jacob Bays musik som fængslende, modig og livsbekræftende. Jacob fortæller selv: "Jeg håber, mine sange vil være til inspiration og blive brugt og sunget i kirkerne.”

​Udover sine egne sange spiller han både nye og gamle lovsange, som sætter gang i festen, taler tro og håb, og vækker genklang. Lovsange alle vil kunne synge med på.

​Jacob Bays musik er tilgængelig på Spotify, YouTube og iTunes og diverse streamingtjenester.

19:30 - 21:30 Aftenmøde: "Omvendelsens veje" med Nana Holm Green og Leo Hansen på Lille Scene

Ud fra Bibelen og gennem personlige vidnesbyrd og erfaringer sætter Nana Holm Green og Leo Hansen fokus på omvendelsens forskellige veje til Kristus. For nok er der kun én vej til Gud gennem Kristus, men omvendelsen til tro på Kristus foregår af forskellige veje. De beskriver vejene med bogstaverne U, Y og J. 

Torben Andersen vil være med til i sang og musik at følge temaet for aftenen gennem Baptistkirken og Evangelisk Frikirkes sang- og salmetradition. 
Nana Holm Green og Leo Hansen er henholdsvis nuværende og tidligere præst i Birkebjergkirken, Evangelisk Frikirke Danmark i Næstved.

21.45 Late Night på Grønningen - Bo Nielsen optræder!

22.15 Soul Night

bottom of page