top of page
Sommer 2018 - Dag 4 (73 of 92)_redigered
Soul logo.png
Sommer 2018 - Dag 2 (61 of 82)_redigered

Det vi burde tale om

Værter: Bo Nikolai Skov og Kristian Bonde-Nielsen

Det vi burde tale om, et dagligt  eftermiddagsseminar med fokus på den gode samtale. Det er her, vi tager nogle af de mere vanskelige emner om. Det er både emner, der er svære at tale om – men også emner, der kan være vanskelige helt at gennemskue.

Vi håber at kunne skabe en ramme for den gode samtale, hvor værten og gæsterne prøver at komme til samtalen med åbenhed og nysgerrighed, frem for fordomme og hård retorik.

 

Man kan komme for at lytte med, men der bliver også mulighed for, at du kan stille dine egne nysgerrige spørgsmål i løbet af seminaret.

pexels-cottonbro-studio-4098341-1000px.jpg

Mandag: Hvad mener vi med, at Bibelen er Guds ord?

 

Medvirkende: Camilla Westen og Gunni Bjørsted

Bibelen er udgangspunktet for kristen tro og teologi. Men hvordan læser vi den? Hvad mener vi, når vi siger, at Bibelen er inspireret?  Hvad mener vi, når vi siger, at Bibelen er Guds ord? Hvordan forstår vi Bibelens autoritet, og hvad betyder det for vores forståelse af de ting, vi læser?

Fotos af cottonbro studio / Pexels

Tirsdag: Nåde på sociale Medier

 

Medvirkende: Pelle Kviesgaard

 

Sociale medier har revolutioneret vores verden, altså den verden kirken befinder sig i. Denne eftermiddag vil vi dykke ned i påvirkningen fra sociale medier.

 

Vi vil se på, hvordan kulturen påvirker både mennesker og kirker. Vi vil også undersøge, hvor og hvordan sociale mennesker forholder sig til nåden.

Onsdag: Min datter er til piger!

Medvirkende: Christine Walsøe og Hanne Walsøe-Pedersen

Spørgsmålet om seksualitet fylder vores samfund og vores kirker. Det er samtaler og diskussioner, der sætter sindene i kog.

 

Men bagved de teoretiske samtaler gemmer sig rigtige mennesker. Denne eftermiddag møder du Christine Walsøe, som er lesbisk og hendes mor, Hanne Walsøe-Pedersen. Vær med, når de deler ud af deres historie om, hvordan man finder en vej sammen i familien.

pexels-nothing-ahead-3660637_web.jpg

Torsdag: Skal vi være enige for at være ét?

Medvirkende: ... kommer senere

Kirkens enhed er et nøglebegreb i både BaptistKirken og Evangelisk Frikirke Danmark.

 

Men hvad betyder det egentlig at være ét? Skal vi være enige om alt eller er der plads til uenighed? Er der ting, vi ikke kan være uenige om og i givet fald, hvad kunne det være?

 

Denne samtale vil afrunde det, vi burde tale om og tage fat i det spørgsmål, der ofte ligger nedenunder mange andre svære spørgsmål. 

bottom of page