Andre gode tilbud

Morgenbøn – fodfæste for dagen!

Morgenbøn foregår i en tryg og rolig ramme, hvor vi ikke skal præstere, men være. Vi inviteres til at bede med på slidstærke bønner, der hjælper os til at åbne sindet for Guds nærvær, til at give Ham vores tak og til at udtrykke vores længsler. Undervejs er der også plads til frie bønner. Vi beder i tillid til, at vi hverken skal råbe Gud op eller hente Ham ned, men at Han er her sammen med os i Jesus Kristus ved Helligånden. Morgenbøn varer mellem 20 og 25 minutter og giver også tid til fælles stilhed ind for Guds ansigt. Morgenbøn ledes af Gunni Bjørsted.

 

Morgensang 

Mandag - fredag under sommerstævnet vil der igen være mulighed for at starte dagen med sang. 

Det vil som sidste år være Stævnechefen der sidde ved klaveret og Lotte Schrøder der synger for. 

Kom og lad os synge nye og gamle, kendte og ukendte sange sammen mandag til fredag 9.20-9.40 i stævnehallen.

Lovsang 2020 på store scene

Der er noget helt særligt over at tilbede sammen med en hel masse andre på tværs af alder, køn, sociale skel og alt det andet, der skiller os ad. Når vi tilbeder synger vi med én stemme og vi glæder os til at se, hvad Gud vil gøre i løbet af ugen. 

Vi tager et fedt band med os, som alle ser frem til at lede i tilbedelse og vi bestræber os på at vælge sange så der er noget for enhver. Henimod årets sommerstævne arbejder vi også på at skrive et par nye lovsange som kan blive til glæde for fællesskabet i løbet af ugen og hjemme i menighederne efterfølgende. 

 

DDM – Puls

Mandag formiddag tager vi pulsen på Missionsforbundet. Det er stedet, hvor vi hører de gode historier om, hvad Gud gør midt iblandt os. Det handler ikke kun om vores fælles arbejde i Danmark og internationalt, men i høj grad om, hvad der sker i lokale menigheder. Vi vil opdage, at vi er en del af noget større, end det vi sædvanligvis ser. Vi vil mærke hjerteslaget og føle os forbundne med hinanden i en fælles brand for Guds rige. Missionsforstanderen leder formiddagen, der fokuserer på visionen om ”Menigheder, som lever og vokser”.  

Mennesker med mod til mission – Missionsforbundets Internationale Mission 

Hermed en varm invitation til alle der gerne vil følge med i hvordan det går i Missionsforbundets Internationale mission rundt omkring i verden. Alle fire af vore missionsfelter bliver repræsenteret af de altid engagerede medarbejdere i missionsudvalgene. Der vil også være gæster fra både Rumænien og Grønland tilstede med de seneste nyheder fra deres ”hjem”. Derudover, hører vi selvfølgelig også nyt fra Thailand, Myanmar og Ghana. Vær med til en inspirerende torsdag eftermiddag hvor vi får et klart billede af Guds rige i funktion, til frelse og helse for mennesker. 

Mennesker med mod til mission - BaptistKirkens Internationale Mission

Jonas Norgaard Mortensen fortæller om arbejdet og oplevelserne i Rwanda og Burundi de seneste to år og om hvad det har betydet for dem som familie. Han har, sammen med sin kone Hanne og børnene Oline, Selma og Johan, været i Rwanda siden 2018 og afslutter tjenesten for BaptistKirken på Sommerstævnet.

Kio Awi fra ledelsen og Missionssekretær Morten Kofoed fortæller om besøg i Myanmar i december med særligt fokus på projektet, der støtter internt fordrevne i Kachin Staten. 

Roskilde menighed har de senere år engageret sig og besøgt Rubura i Burundi. Jakob Vagner fortæller om oplevelserne, opgaverne og opmuntringen i arbejdet. 

Vi hører kort om hvad Bethelkirken i Aalborg, Kvindenetværket, DBSU og YEGO-teamet arbejder med, inden seminaret slutter med kaffe og tid til snak med talere og andre deltagere.

Mod til at møde nye kulturer - Når kulturer mødes og livet blomstrer

Hvordan er det at være migrant i en dansk sammenhæng? F.eks. i opvækst, skolegang, fritidsaktiviteter, arbejdsliv – og kirke? Mød kristne nydanskere fra flere lande. Bl.a. deltager chinner, kachinner og afrikanere. Programmet vil være en blanding af information, sang/salmer, interview/indlæg og dialog.

Baptistkirkens integrationsudvalg arrangerer dette eftermiddagsseminar, som er åbent for alle interesserede. 

Udvalget administrerer bl.a. Sommerstævnets WildCard-ordning og hjælper migrantmenigheder med vejledning, etablering, krav fra myndigheder, kontakt til danske venskabsmenigheder og målrettet undervisning efter behov. Tovholder er Torsten Wendel-Hansen.

 

Jakob Svendsen, Late night standup show

 Tirsdag aften bliver der et late-night standup-show med Jakob Svendsen. Jakob har tidligere besøgt sommerstævnet. Dengang var det på det daværende Platform. Denne gang optræder han på Store Scene i hallen. Jakob turnerer i foråret 2020 landet rundt med sit fjerde onemanshow. Han vandt Danish Open i stand-up i 2010. Alle tre tidligere onemanshows har nomineret ham til talentprisen til Zulu Comedy Galla (2015, 2016 og 2018). Derudover er han kendt fra Zulu Comedy Fight Club Live, samt fra utallige stand-up shows i hele landet. 

Lindenborg Live

Lindeborg Live er et late-night tilbud til alle aldersgrupper. Unge gæster og humor der er gammel nok til at fædre også kan være med. Lindenborg Live ynder at se sig selv som en samlemuffe mellem kirkesamfundene som arrangerer Sommerstævne, eller som cremen mellem lagkagebundene. I hvert fald er det deres eget lille korstog at nedbryde forskelle og samle fokus på det der ligger bag og som måske er meget almindeligt. Lindenborg Live bestyres af Rasmus Elkjær Larsen som er præst i noget så sydligt som Aabenraa, og Tomas Lindholm som er præst i det nordligste Sjælland - Strandvejskirken i Humlebæk. På den facon dækker de landet fra syd til nord (næsten) og Sommerstævne ligeledes fra øverst til nederst. 
Vel mødt til hyggelige, vedkomne aftener med et skævt smil og en lille pointe – Mandag, onsdag, torsdag og fredag aften.

Kvindenetværk

Kvindenetværket i Baptistkirken onsdag Kl. 13.30-17 i foredragssalen

Forretningsmødet med valg, regnskab, beslutninger for fremtiden m.m afholdes kl 13.30. Herefter er Kvindenetværket vært ved en kop kaffe med kage.

Kl. 15.30 er der focus på fremtiden og projekter. En eftermiddag hvor du er med til at forme Kvindenetværkets fremtid.

 

Healing Room

Healing Room er stedet hvor en fælleskirkelig gruppe står klar til at betjene med forbøn for syge. 

 

Sommerstævnets sponsorløb’20

I år har vi byttet det traditionelle sponsorløb ud med et spændende og anderledes et af slagsen. 

De forskellige ungdomsspor har i samarbejde planlagt et sjovt og udfordrende løb med forskellige forhindringer for alle aldre. Som en kontrast til det traditionelle sponsorløb byder årets løb på et forhindringsløb med op til flere forhindringer. Forhindringer som er tilpasset og overskuelig for alle aldre og alle spor. I år løber vi sammen og DU kan derfor godt glæde dig.  I år løber vi for at samle ind til WildCard ordningen. SO GET READY!

 

Den Røde Tråd - Det der binder os sammen.

BBU har arbejdet med et projekt, der hedder Den Røde Tråd (DRT). Det er et ledelsesværktøj for alle lokale og nationale Børne- og ungdomsledere under BBU. 

Vi vil gerne inspirere til hvordan lederen leder med sit liv, og hjælpe enhver til at blive en god leder. Samtidig ved vi at børn og unge generelt gennemlever forskellige livsfaser. Lederens personlige udrustning, koblet en specifik udrustning til målgruppens livsfase, giver samtidig en overordnet måde at se hvordan vi alle er forbundet med den samme mission. Samtidig med at det bliver meget praksisnært og anvendeligt for enhver leder. Projektkoordinator Rasmus Elkjær Larsen inspirerer til fremtidens ledelse

 

Hans Jørn Østerby

Er 55 år gammel optræder som tryllekunstner og bugtaler - ikke mindst for børn. Han har spillet og optrådt over det meste af landet såvel som i radio og på tv. Han spiller på guitar under sine koncerter og forestillinger.

Han har optrådt på Dyrehavsbakken i København; i Jesperhus Blomsterpark; for NATO-soldater i Bosnien; for danske volontører i Jerusalem; i danske kirker i Belgien, Sverige og Sydslesvig; på Færøerne samt i flere kirker i det afrikanske land, Liberia - og ikke mindst i utallige andre sammenhænge over hele landet. Har tre gange været i USA for at optræde på skoler og i kirker.

Hans Jørn tryller, bugtaler, synger/fortæller med en masse gøgl og gags så både børn og vokse ler og samtidig deler nogle gode ord om Gud.

 

Gæstedag 

Tirsdag er gæstedag. Gæster er naturligvis velkommen alle dage, men tirsdag er der fri entre. 

 

Afslutningsgudstjeneste med dåb og nadver

Sommerstævnet afsluttes lørdag formiddag med en gudstjeneste i den skønne natur ved fjorden med dåb og nadver. En dejlig måde at blive sendt hjem på efter en uge med mange input og helt sikkert også udfordringer. Nu skal alt det gode, vi har delt med hinanden omsættes i ord og handlinger, når vi kommer hjem. Vi må fortsat være modige i at følge Jesus!

Nadveren forberedes og dåb vil finde sted, såfremt nogle ønsker at blive døbt i fjorden ved Lindenborg. Måske besluttet hjemmefra, måske i løbet af ugen?

Ønsket om dåb aftales med din præst / kirkeleder og derefter til en af gudstjenestens tovholdere: Charley Stephansen og Torben Andersen.

I tilfælde af dårligt vejr afholdes gudstjenesten i hallen, men planlægges til at være i det fri.