top of page
DSC_4635.jpg
Base logo.png
DSC_4208.jpg

Formiddagsprogrammet på BASECAMP

- byder på flere spændende undervisere. Undervisningen foregår fra den store scene i Hallen fra tirsdag til fredag. Mandag foregår undervisningen hos Soul i Aulaen på Efterskolen.

08 + 15 + 19 Jesperfodgaard.jpg

Jesper Fodgaard, journalist, teolog og præst ved Vor Frelsers Kirke i Aalborg

 

Jesper Fodgaard er uddannet journalist og teolog. Han er sognepræst i Vor Frelsers Kirke i Aalborg og er optaget af at være kirke midt i storbyen og det moderne liv. Jesper har en meget nærværende måde at forkynde på og som præst arbejder Jesper med kreative og inspirerende udtryk for troen i både ord og gudstjeneste.

Du kan lytte til Jesper Fodgaard ved to lejligheder på Sommerstævne ’24:
Mandag kl. 10.00 - 11.30 underviser Jesper Fodgaard hos Soul i Aulaen på Efterskolen
Mandag kl. 19.30 taler Jesper Fodgaard ved aftenmødet i Hallen

Fyodor Raychynets, ukrainsk præst og underviser

 

Fyodor Raychynets, ukrainsk baptistpræst og underviser, besøger Sommerstævnet ’24.

 

Fyodor er uddannet fra det lokale bibelinstitut i Polyana i Ukraine i 1992. Han har siden læst en Master of Theology fra International Baptist Theological Seminary i Prag i 2001 og en PhD i anvendt teologi fra Free University of Amsterdam i 2018.

 

Siden midten af 1990’erne har Fyodor undervist. Fra Tasjkent i Uzbekistan til Seattle på USA’s vestkyst har teologistuderende haft glæde af Fyodors store viden. Ekspertisen spænder vidt fra ”politisk teologi” over Mattæusevangeliet til ledelse og forholdet mellem kirke og samfund. Fyodor blev i 2021 hædret med det ukrainske bibelsselskabs pris: ”En mand, der forandrer verden”.

Siden 2008 har Fyodor været en af præsterne ved Bethany Evangelical Baptist Church i byen Bucha, nordvest for Ukraines hovedstad Kiev. I perioden 27. februar til 31. marts 2022 gennemførte russiske tropper en massakre på civilbefolkningen i Bucha. Fyodor bor lidt uden for Bucha, men han kunne ikke komme frem til sin kirke på grund af krigshandlinger. I stedet var han aktiv i hjælpearbejde inde i Kiev, mens hans præstekollega skjulte 150 kvinder og børn i kirkens kælder. Kirken skjulte også 30 mænd, hvis skæbne alle kendte, hvis de blev opdaget. Trods russiske soldaters inspektion lykkedes det kirken at skjule både børn, kvinder og mænd indtil russerne blev fordrevet.

 

På det personlige plan har Fyodor også oplevet voldsom modgang: I 2021 døde hans kone, Oksana, af Covid-19 og året efter døde sønnen Arthur. Alligevel er Fyodor klar til at besøge Sommerstævnet ’24 og tale om ”Nåde, når livet gør ondt”.

Læs spændende interview med Fyodor (på engelsk).

Glæd dig til at møde Fyodor Raychynets, når han underviser i Hallen tirsdag formiddag kl. 10.00 - 11-30

Onsdag kl. 13.30 kan du møde Fyodor til seminar i Hallen

11 Fyodor Raychynets 1 (2).jpg
11 Fyodor Raychynets 2 (2).jpg
12 - Thomas Baldur.jpg

Thomas Baldur, forkynder og forfatter

 

Thomas fortæller:

"Min forkyndertjeneste strækker sig over næsten 30 år; heraf 15 år i Evangelisk Frikirke Danmark. Når jeg ikke lige står på prædikestolen, holder jeg af at læse (og ind imellem skrive) bøger, danse cubansk salsa, stå på Stand-Up-Paddle-board, lufte hund, gå (rigtig meget!) i biografen, rejse i ind- og udland og nyde god mad og vin. 

Det er en ledetråd i mit liv og min tjeneste, at hver generation af kristne må tage ansvar for, hvordan vi fordyber os i og forstår Bibelen og troen og livet med Gud. Jeg håber, det kan høres og mærkes, at min forkyndelse og undervisning har dybe rødder i den ansvarsbevidsthed. 

Jeg glæder mig til på dette års sommerstævne at se nærmere på gavegivning i Paulus’ breve, og hvad det kan fortælle os om Guds nåde."

Thomas Baldur underviser i Hallen onsdag formiddag kl. 10.00 - 11.30

Krista Korsholm Bojesen, psykolog og forfatter

 

“Skam fylder mere i vores hverdag end nogensinde. Vi føler os forkerte og utilstrækkelige. Vi er gået fra en skyldkultur til en skamkultur. Vi har brug for at blive klogere på følelsen skam, så vi kan genkende den hos os selv og andre. Og vi har brug for at bruge nåden aktivt og konkret som modsvar til skamkulturen.”

 

Krista Korsholm Bojesen er psykolog og forfatter til bogen ”Skam”. Hun driver også Instagram-profilen ”Skamfrizone”, hvor ”vi lærer om skam, så det kan fylde mindre”. Krista arbejder med at skabe rum for det svære og usigelige og hjælpe os til at komme tættere på hinanden og få det forkerte frem i det nådige lys. Hun arbejder ud fra tesen, at vi som mennesker har brug for at blive elskede - både fordi og på trods. Her bruges nåden som det konkrete ståsted, vi alle har brug for.

 

Krista Korsholm Bojesen underviser i Hallen torsdag formiddag kl. 10.00 - 11.30

14 Lasse Åbom 1000px.jpg

Lasse Åbom, præst, proceskonsulent og underviser

 

Lasse Åbom er præst i Immanuelskirken i Aarhus og far til Kajsa og Alhed. Han er derudover proceskonsulent i Baptistkirken i Danmark og står for den teologiske grunduddannelse BASIS, der uddanner frivillige prædikanter og gudstjenesteledere fra hele landet. Desuden arbejder Lasse på at udvikle materiale til menighederne i forbindelse med Genstart2025-processen.

 

Lasse har studeret teologi på SALT og på universiteterne i Aarhus og København. Han har skrevet en række bøger og er en del af podcasten Gejst og profilen nåde.nok på Instagram.

Lasse er en passioneret underviser og har et særligt fokus på Guds overstrømmende nåde som det, der gennemsyrer alle ting og som vi som kirker og kristne må gribe betydningen af, så vi kan blive formet i det billede.

 

Lasse Åbom underviser i Hallen fredag formiddag kl. 10.00 - 11.00

bottom of page