top of page

Program torsdag den 25. juli

Link til side med Praktisk info

Se dagens menu på Grønningen

Oversigt:

08.45 - 09.15: Morgenbøn (Klasselokale på Højskolen)

10.00 - 11.30: Undervisning med Krista Bojesen (Hallen)

10.00 - 11.30: Noget om mig selv v/ Jakob Vagner (SOUL i Aula på Efterskolen)

11.00 - 12.00: TANKEN (SOUL i Aula på Efterskolen)

13.30 - 15.00: Jorden rundt på 80 minutter (Hallen)

13.30 - 15.00: Tæt Talk: Nåde med mig selv v/ Maria Bentsen (SOUL i Aula på Efterskolen)

14.30 - 15.30: Volley for alle for alle (Grønningen)

15:30 - 17.00: "Trivsel i en frivillighedskultur" v/ Julie Bay-Smidt (Spisesal på Højskolen)

15:30 - 17.00: "Det vi burde tale om" - Skal vi være enige for at være et? v/ annonceres senere (SOUL i Aula på Efterskolen)

18:30 -  19:30: Mulighed for dåb

19.30 - 21.30: Aftenmøde med Maria Bjørsted i Hallen

21.45 -           : Late Night på Grøningen - Musik - Sing-Along med Gert Bjørsted

22.15 -           : Soul Night - Underholdning

Detaljer om programmet:

08.45 - 09.15: Morgenbøn (Klasselokale på Højskolen)

Hver dag kl. 8.45 – 9.15 er der morgenbøn i Mariager. Her begynder vi dagen sammen med fokus på Gud og hans nærvær – i bøn, stilhed, bibelrefleksion og sang. Bente Højris, præst i Brovst Baptistkirke, og Hanne Kiel, baptistpræst og redaktør af magasinet baptist.dk, vil stå for morgenbønnen. Vær med til at bede for sommerstævnets dage, og om at gudsfolket vil lade sig ramme af løftet om Guds nåde.

10.00 - 11.30: Undervisning med Krista Bojesen (Hallen)

“Skam fylder mere i vores hverdag end nogensinde. Vi føler os forkerte og utilstrækkelige. Vi er gået fra en skyldkultur til en skamkultur. Vi har brug for at blive klogere på følelsen skam, så vi kan genkende den hos os selv og andre. Og vi har brug for at bruge nåden aktivt og konkret som modsvar til skamkulturen.”

 

Krista Korsholm Bojesen er psykolog og forfatter til bogen ”Skam”. Hun driver også Instagram-profilen ”Skamfrizone”, hvor ”vi lærer om skam, så det kan fylde mindre”. Krista arbejder med at skabe rum for det svære og usigelige og hjælpe os til at komme tættere på hinanden og få det forkerte frem i det nådige lys. Hun arbejder ud fra tesen, at vi som mennesker har brug for at blive elskede - både fordi og på trods. Her bruges nåden som det konkrete ståsted, vi alle har brug for.

10.00 - 11.30: Noget om mig selv v/ Jakob Vagner (SOUL i Aula på Efterskolen)

Velkommen til formiddage på SOUL

 På SOUL begynder hver dag med et formiddagsmøde.

 Vi samles om bøn og tilbedelse og dykker sammen ned i bibelens mest grundlæggende principper. Her vil blandt andre Jesper Fodgaard, Mikael Wandt Laursen og Jakob Vagner give os en forståelsesramme for, hvad det er vi skal være nådige mod og hvorfor, når de fortæller os noget om Gud, noget om kirken, noget om mennesker og noget om os selv. Vi håber, at det giver grundlag for at lære noget om nåde!

 

ALLE ER VELKOMNE

11.00 - 12.00: TANKEN (SOUL i Aula på Efterskolen)

13.30 - 15.00: Jorden rundt på 80 minutter (Hallen)

International mission med BaptistKirken og Evangelisk Frikirke Danmark

På sommerstævnet bliver mulighed for at blive inspireret og begejstret over noget af alt det gode arbejde, som vores to kirkesamfund er involveret i uden for landets grænser. 

 

Torsdag eftermiddag er der mulighed for at unge, voksne og ældre kan samles i Hallen og bevæge sig rundt mellem missionsfelterne. Her kan de lade sig opmuntre af, hvad Gud lykkes med ude i verden igennem vore kirkesamfund.

 

Det er muligt at få en snak med mange af de brændende ildsjæle, der er engageret i mission på den ene eller anden måde. Se og hør, hvad du kan blive involveret i, og hvorfor det er dybt meningsfuldt, velsignet og personligt udviklende.

13.30 - 15.00: Tæt Talk: Nåde med mig selv v/ Maria Bentsen (SOUL i Aula på Efterskolen)

Glæd dig: TÆT talks på SOUL

 

Vi inviterer til spændende interviews med personer, der har arbejdet med “NÅDE" på hver deres område i livet.

 

VI RYKKER HELT TÆT PÅ og spørger dem om, hvordan man kan leve nådigt midt i omstændigheder præget af svigt, sygdom, ansvarsfralæggelse og livets skuffelser.

Vi spørger nysgerrigt om hvilke velsignelser og udfordringer, der er forbundet med det nådige liv.

 

Glæd dig til at høre:

  • Præst og foredragsholder Jørn Hyldgaard: Nåde med Gud?

  • Generalsekretær i FrikirkeNet Mikael Wandt Laursen: Nåde med kirken?

  • Værestedsleder Jesper Fuchs: Nåde med mennesker?

  • Præst Maria Bentsen: Nåde med mig selv?

 

Caféen er åben før og efter!

ALLE ER VELKOMNE

14.30 - 15.30: Volley for alle for alle (Grønningen)

15:30 - 17.00: "Trivsel i en frivillighedskultur" v/ Julie Bay-Smidt (Spisesal på Højskolen)

Volley, fodbold og badning - er et tilbud til alle jer, der vil være (lidt) aktive i løbet af stævneugen. Man mødes på volleybanen på Grønningen og bliver delt ind i nogle hold til en lille turnering. Fodbold-interesserede mødes samme sted og går ned på boldbanerne for at spille en lille turnering. Fjordbaderne mødes også ved volleybanen og går samlet til fjorden. Husk at møde op i badetøj og tag et håndklæde med.

15:30 - 17.00: Skal vi være enige for at være et? v/ annonceres senere (SOUL i Aula på Efterskolen)

Værter: Bo Nikolai Skov og Kristian Bonde-Nielsen

Det vi burde tale om, et dagligt  eftermiddagsseminar med fokus på den gode samtale. Det er her, vi tager nogle af de mere vanskelige emner om. Det er både emner, der er svære at tale om – men også emner, der kan være vanskelige helt at gennemskue.

Vi håber at kunne skabe en ramme for den gode samtale, hvor værten og gæsterne prøver at komme til samtalen med åbenhed og nysgerrighed, frem for fordomme og hård retorik.

​ 

Man kan komme for at lytte med, men der bliver også mulighed for, at du kan stille dine egne nysgerrige spørgsmål i løbet af seminaret.

Medvirkende: ... kommer senere

​Kirkens enhed er et nøglebegreb i både BaptistKirken og Evangelisk Frikirke Danmark.

 

Men hvad betyder det egentlig at være ét? Skal vi være enige om alt eller er der plads til uenighed? Er der ting, vi ikke kan være uenige om og i givet fald, hvad kunne det være?

 

Denne samtale vil afrunde det, vi burde tale om og tage fat i det spørgsmål, der ofte ligger nedenunder mange andre svære spørgsmål. 

18:30 -  19:30: Mulighed for dåb

Går du med tanker om dåb?

Så er det måske på Sommerstævne ’24, du tager beslutningen?

Der bliver som tidligere år på Lindenborg mulighed for at blive døbt under stævnet i Mariager. Vi har afsat tid i programmet til en kort dåbsgudstjeneste torsdag kl. 18.30 ved fjorden for menigheden, venner og familie – inden vi tager til aftenmøde i Hallen med Maria Bjørsted. Der er desværre ikke plads til, at alle stævnedeltagerne kan overvære dåben.

Går du med tanker om dåb, eller har du allerede nu besluttet at blive døbt på Sommerstævne ’24, så tag kontakt til din præst.

19.30 - 21.30: Aftenmøde med Maria Bjørsted i Hallen

Maria har siden den 1. august 2023 været ansat i Vrå Baptistkirke sammen med hendes mand Gert. Sammen tiltrådte de som nyt præstepar i menigheden.

 

Hovedfokus for tjenesten har altid været børn, unge og børnefamilier. Det er en hjertesag for Maria, at børn og unge må tændes i brand for Jesus. Hun har et stort hjerte for, at vi som nutidig kirke må lykkes med at udruste forældre til at formidle troen videre til børn og unge. Det er vigtigt, at vi som kirke ikke alene underviser, men også giver forældrene redskaber til at formidle levende tro.

Maria har tidligere været ansat i Betania Kirkecenter i Blåhøj, men også prøvet kræfter både som bedemand og skolemor på Mariager Efterskole. Sammen med Gert har hun stået for flere missionsture for teenagere og unge i udlandet. Det begyndte de med, da de var ledere for Skywalk i Randers. Senest var Maria i efterårsferien en uge i Grønland med en flok unge for at besøge menigheden i Ilulissat.

Maria har læst teologi på Ansgar Teologiske Høyskole i Norge. Sammen med Gert har hun to døtre på 14 og 17 år. I fritiden nyder hun livet på landet med heste.

Læs mere om Vrå Baptistkirke på web eller Facebook

21.45 -           : Late Night på Grøningen - Musik - Sing-Along med Gert Bjørsted

Siden 2016 har Gert turneret rundt i jyske byer fredag og lørdag med sin guitar og optrådt på utallige danske bodegaer.

"Egentlig er jeg slet ikke opvokset med et forhold til nattelivets miljøer. Øl og spiritus falder meget langt fra egen livspraksis, men glæden ved at spille og synge fra en barstol med en guitar under armen, har ført mig ind på en ny bane som syngende præst," siger Gert.

Som præst gennem mange år følte Gert et behov for at udvide horisonterne: Et ønske om at komme tilbage til en mere udadvendt tilgang til at møde mennesker, der hvor de er. Som barn var han af og til, sammen med guitaren, med på værtshusmission i Næstved. Allerede dengang oplevede han, at Gud havde lagt en længsel i ham for at føre musikken uden for de kirkelige rammer.

 

Torsdag aften kan du opleve Gert Bjørsted på Grønningen og skråle med på Den knaldrøde gummibåd, To lys på et bord, I en lille båd der gynger og mange andre kendte sange. 

22.15 -           : Soul Night - Underholdning

bottom of page