top of page

Program torsdag den 20. juli

Link til side med Praktisk info

Samarittertelefon: 9196 5160

Tekniktelefon: 9196 3602

8.30 - 9.00 Morgenbøn i Bakkehuset

Hver dag kl. 8.30 – 9.00 er der morgenbøn i Bakkehuset. Her begynder vi dagen sammen med fokus på Gud og hans nærvær – i bøn, stilhed, bibelrefleksion og sang. Bente Højris, præst i Brovst Baptistkirke, og Hanne Kiel, baptistpræst og nu redaktør af baptist.dk, vil stå for morgenbønnen.
Vær med til at bede for sommerstævnets dage, og om at gudsfolket vil lade sig ramme af det, når Gud igen sender os til sin verden.

10.00 - 11.30 Anne Mie Skak, præst, underviser og Landssekretær for  Danske Kirkedage på Store Scene

Når det gælder danskernes tro, så lever vi i en tid, der både er udfordrende og spændende. Der er ikke mange, der kommer i kirken, men der tales og skrives åbent om åndelige opdagelser. Hvad er det, der sker? Hvordan finder danskere tro i en kultur, hvor Gud er næsten ukendt? Og hvad er det for en tro, de finder?  Anne Mie Skak Johanson underviser i emnet og deler resultaterne af en undersøgelse af danskernes trosopdagelse. Vi får også et bud på, hvordan kirken kan understøtte det, Gud gør i vores land.

 Anne Mie Skak Johanson har gennem mange år arbejdet med forkyndelse, menighedsopbygning, spiritualitet og organisation. Hun er drevet af en grundlæggende tro på, at Gud er god og at evangeliet er gode nyheder. Anne Mie har virket som præst i 20 år, både som valgmenighedspræst, sognepræst og frimenighedspræst. Hun har været landsleder for Dansk Oase, sidder i bestyrelsen for både Mission Afrika og Evangelisk Alliance. Hun arbejder nu som Landssekretær for det fælleskirkelige Danske Kirkedage.

13:30 - 15:00 Jorden rundt på 80 minutter i Hallen

International mission med Baptistkirken i Danmark og Evangelisk Frikirke Danmark

​Der er tradition for, at man på sommerstævnet kan høre om såvel Baptistkirkens som Evangelisk Frikirkes internationale arbejde. Den tradition har vi givet en kærlig rusketur og tilrettelagt i en helt ny form. Unge, voksne og ældre – kom ned i hallen torsdag eftermiddag! Her kan du bevæge dig rundt imellem missionsfelterne og lade dig opmuntre af, hvad Gud lykkes med ude i verden igennem vores kirkesamfund. Få en snak med nogle af de inspirerende ildsjæle, der allerede brænder for mission. Hør, hvad du kan blive involveret i, og hvorfor det er dybt meningsfuldt, velsignet og personligt udviklende.

 

14:30 - 15:30 Sociale aktiviteter

Følg med stævnet - yderligere info kommer der.

15.30 - 17.00  "Byens Lykke - Sendt til byen"med Jesper Oehlenschläger, forfatter og udviklingsdirektør i Samfonden på Store Scene

”Kirkernes opgave er ikke at være en lukket religiøs klub for de særligt indviede, men at være et fællesskab optaget af at være kirke for andre”. Men hvordan skal kirken lykkes med det?

 Spørgsmålene kommer fra Jesper Oehlenschläger, teolog, forfatter og udviklingsdirektør i Samfonden. Han stiller dem i bogen ”Byens lykke – når kirken søger samfundets fælles bedste”. Bogen rejser andre spørgsmål fx, ”Hvad sker der, når kirken søger at bidrage til det fælles bedste for alle i samfundet?” – ”Og hvad sker der, når den ikke gør det?” – ”Hvordan undgår kirkelige fællesskaber at danne enten parallelsamfund eller lade sig opsluge eller assimilere af det opgivende samfund?”

 Med udgangspunkt i bogen lægger Jesper Oehlenschläger op til samtale og debat om det at være kirke i det postmoderne samfund. Vi vil dele vores gode og dårlige erfaringer med hinanden – og inspirere hinanden til nye måder at være kirke for og med andre på.

15.30 - 17.00 Seminar: "Elsker du mig? - De 5 kærlighedssprog" med Ina Skov Christesen, leder af Familieplejen i Esbjerg Kommune og Mette Sloth, Børne- og familiemedarbejder i Vestermarkskirken Grindsted på Lille Scene

Dette er seminaret, hvor du bliver meget klogere på de 5 kærlighedssprog, som giver dig viden om, hvordan du bedst formidler din kærlighed til dit barn og din partner. Du lærer også, hvad du selv har brug for, for at du kan føle dig elsket. En forståelse af de 5 kærlighedssprog er en stor hjælp i dagligdagen til at skabe balance på den følelsesmæssige konto i dit barns, din partners og dit liv. 
Oplægget holdes af Ina Skov Christesen, leder af Familieplejen i Esbjerg Kommune og Mette Sloth, Børne- og familiemedarbejder i Vestermarkskirken Grindsted. 

15.30 - 17.00  Pilgrimsvandring med Lone Møller-Hansen
Begynder på Campingpladsen

De første kristne blev kaldt ”dem, der følger Vejen”. Jesus kaldte jo sig selv bl.a. Vejen. Guds folk er konstant på vandring – i bevægelse.

Det har vi genopdaget – og måske er det derfor, at pilgrimsvandringer igen er blevet populære. Nogle går langt – mod nord eller syd. Andre går korte ture. Det vigtigste er ikke, hvor eller hvor langt, men formålet med at gå. Vi er hverken turister eller flygtninge. Vi ønsker at vandre med Gud.

I workshoppen vil vi den første halve time tale sammen om, hvad det indebærer at vandre med Gud. Derefter vil vi gå en kort tur med stop, hvor vi læser fra Bibelen, beder og synger undervejs.

18:45 - 19:30 Dåbsgudstjeneste ved fjorden

20.00 - 21.30 (OBS NYT TIDSPUNKT) Aftenmøde om "Tro, Håb og kærlighed! Er kærligheden størst" med Ruth Cilwik

Ruth Cilwik taler på stævnets sidste aftenmøde. Hun er en iderig og kreativ kvinde, der brænder for, at kirken skal nå ud til mennesker. Ruth er en del af Evangelisk Frikirkes landsledelse. Hun har tidligere været præst i Humlebæk og Frederiksværk og arbejder nu med diakoni ud fra Karlslunde Strandkirke. Ruth er optaget af at formidle Guds kærlighed. Det er både det, der sender os, og det vi sendes med. ”Tro, håb og kærlighed! Men er kærligheden størst?” spørger hun i sin forkyndelse torsdag aften. 

21.45 Late Night på Grønningen - Two Blue optræder!

22.15 Soul Night

bottom of page