top of page

Program onsdag den 19. juli

Link til side med Praktisk info

Samarittertelefon: 9196 5160

Tekniktelefon: 9196 3602

8.30 - 9.00 Morgenbøn i Bakkehuset

Hver dag kl. 8.30 – 9.00 er der morgenbøn i Bakkehuset. Her begynder vi dagen sammen med fokus på Gud og hans nærvær – i bøn, stilhed, bibelrefleksion og sang. Bente Højris, præst i Brovst Baptistkirke, og Hanne Kiel, baptistpræst og nu redaktør af baptist.dk, vil stå for morgenbønnen.
Vær med til at bede for sommerstævnets dage, og om at gudsfolket vil lade sig ramme af det, når Gud igen sender os til sin verden.

10.00 - 11.30 John McGinley, kirkeplanter fra Myriad, The Gregory Centre for Church Multiplication på Store Scene

”Vi skal plante tusindvis af kirker, ledet af lægfolk”. Det er visionen for Myriad, hvor John McGinley er daglig leder. Myriad er en del af The Gregory Centre for Church Multiplication (CCX), der vil plante tusindvis af nye Church of England-menigheder de næste ti år. CCX samarbejder med andre kirkelige netværk og bevægelser for at ”gen-udbrede” evangeliet i Storbritannien.

John McGinley fortæller: ”Vi er her for helt almindelige mennesker og ledere, der forsøger at plante kirker. Vi ønsker at tilbyde ressourcetræning og støtte, samle læring fra forskellige netværk og fungere som katalysator og tankepartner for at inspirere til forandring i kirken.”

John McGinley underviser tirsdag og onsdag formiddag med udgangspunkt i Lukas-evangeliet, kapitel 10, vers 1 – 11. John taler om teksten som et billede på kirken, der sendes af Jesus ind i vores samfund. 72 anonyme følgere fik magt og autoritet: Det får vi også i dag, men det kræver mod at gå ud!  

Glæd dig til at møde John McGinley: Gift med Bridget, far til to voksne døtre og så har han har sæsonkort til Leicester City FC (selv om han i al hemmelighed er livslang fan af Liverpool!). Bosat i Chiltern Hills nordvest for London, hvor du kan møde ham på lange vandreture sammen med Monty, familiens springerspaniel.

13:30 - 15:00 Danske Baptister for Sundhed og Udvikling (Klasselokale)

Velkommen til DBSU's årlige generalforsamling, onsdag kl. 13.30-15.00 i et klasselokale. Alle kan deltage, også ikke-medlemmer. Kom og mød bestyrelsen og hør om vores studerende og vores arbejde i Burundi.

 

14:30 - 15:30 Sponsorløb (Campingpladsen)

Onsdag kl. 14.30 – 15.30 afholdes sponsorløb på Sommerstævne ’23.

​Allerede fra kl. 14.15 kan du hente dit løbsnummer.

​Alle kan være med. Barn, ung og gammel. Meld dig til i sekretariatet eller mød op og få et startnummer.

​Start sættes i gang 14.30 foran bakken ved begyndelsen af campingpladsen.

​Der løbes en time og dine sponsorer kan sponsorere et beløb per omgang eller et fast beløb.

​Sponsorsedler kan hentes i sekretariatet eller downloades fra hjemmesiden (under Medier / Logoer og skabeloner). Sponsorsedlen afleveres ved startbordet.

​Det indløbne beløb går til wildcard-ordningen. Den hjælper mennesker, som ikke selv har råd, med på Sommerstævnet.

15.30 - 17.00 Seminar: "Hvem ejer kirken" med Gitte Johansen og Ruth Cilwik på Store Scene

Dette seminar er for dem, der er interesseret i at lade deres lokalområde blive en del af kirkens fællesskab. Gitte Johansen og Ruth Cilwik med flere vil krydre indlægget både med vellykkede og katastrofale eksempler - inspireret af egne oplevelser!

​Gitte Johansen er fra Vestermarkskirken i Grindsted. Her har hun gennem mange år været leder af kirkens Cafe Nymark, hvor hun som diakonimedarbejder har formået at engagere mange mennesker fra lokalområdet. For nogle af dem blev det en start til en trosvandring og en vej ind i fællesskabet.

​Ruth Cilwik arbejder til dagligt som områdeleder for diakoni i Karlslunde Strandkirke og er formand for Frivilligcenter Fredensborg, som hun også har været initiativtager til. Hun har tidligere været præst i blandt andet Frikirken Salem, Frederiksværk. Hun er en del af Evangelisk Frikirke Danmarks landsledelse.

15.30 - 17.00 Seminar: "Forfulgte Kristne - sendt til verden" med Astrid Melkær Andersen, Open Doors på Lille Scene

Open Doors har i mere end 65 år arbejdet blandt verdens forfulgte kristne. Gennem bøn, nødhjælp og åndelig vejledning støtter organisationen kristne, så de fortsat kan være sendt af Gud til deres lokalområder.

​Forfulgte kristnes historier er ikke bare fantastiske vidnesbyrd – de er en inspirationskilde for os som kristne i vesten. De viser, hvordan vi kan være sendt til vores nærmeste på trods af ekstremt pres.

​Astrid Melkær Andersen er kommunikationsmedarbejder i Open Doors og medlem af Bethelkirken i Aalborg. Hun har besøgt forfulgte kristne og arbejder hver dag med at formidle deres historier.

​Kom og lyt til forfulgte kristnes historier og få et indblik i, hvordan forfølgelse af kristne ser ud i 2023.

19.30 - 21.30 Aftenmøde med John McGinley, kirkeplanter fra Myriad, The Gregory Centre for Church Multiplication på Store Scene

”Vi skal plante tusindvis af kirker, ledet af lægfolk”. Det er visionen for Myriad, hvor John McGinley er daglig leder. Myriad er en del af The Gregory Centre for Church Multiplication (CCX), der vil plante tusindvis af nye Church of England-menigheder de næste ti år. CCX samarbejder med andre kirkelige netværk og bevægelser for at ”gen-udbrede” evangeliet i Storbritannien.

John McGinley fortæller: ”Vi er her for helt almindelige mennesker og ledere, der forsøger at plante kirker. Vi ønsker at tilbyde ressourcetræning og støtte, samle læring fra forskellige netværk og fungere som katalysator og tankepartner for at inspirere til forandring i kirken.”

​Til aftenmødet onsdag aften, taler John McGinley om behovet for Helligåndens kraft ud fra Apostlenes Gerninger, kapitel 1. Mission uden åndens kraft bliver nemt pres og forpligtelse. Det er i Åndens kraft, vi oplever glæde og begejstring.

19:30 - 21:30 Aftenmøde: "Gospelsang og troshistorier fra migrantmenigheder" med Torsten Wendel-Hansen, Moses Peng og Chin Chin på Lille Scene

Gospelkoret Destiny Choir fra ICBC (International City Baptist Church) i København medvirker med medrivende gospel på Lille Scene onsdag aften.

​Her er fokus på integration og troshistorier fra migrantmenigheder. Mere end hver fjerde menighed i Baptistkirken i Danmark fejrer gudstjeneste på et andet sprog end dansk.

​Mange migrantmenigheder har burmesisk baggrund. Moses Peng, præst i Chin Baptist Church i Esbjerg, vil sammen med Torsten Wendel-Hansen, formand for Baptistkirkens Integrationsudvalg og Chin Chin fra Chin Bethel Church i Skjern (tidligere ansat i Folkekirkens Migrantsamarbejde og Religionsmøde) lede en aften med personlige troshistorier og erfaringer fra mødet med dansk kultur og kirkeliv krydret med glad gospelsang.

21.45 Late Night på Grønningen - Destiny Choir optræder!

22.15 Soul Night

bottom of page