Glæd dig til mange gode oplevelser

Morgensang:

For at komme godt i gang med dagen, er der mulighed for at synge morgensang fra kl 9.30 til kl 9.50 tirsdag, onsdag, torsdag og fredag morgen ved Store scene.

Der vil være et bredt udvalg af gamle og nye morgensalmer og -sange ledet af Stævnechefen og Lotte Schrøder.

Tirsdag til fredag, kl.12.30-13.00: Middagslurseminarer

At være kristen familie med små børn er et liv med masser at se til. Det gælder i hverdagen og på Sommerstævnet. Det kan ofte være svært at komme afsted til seminarer og møder og derfor indfører vi i år middagslurseminarer. De varer ca. 45. minutter og stiller skarpt på livet som småbørnsfamilie, efterfølgelse af Jesus i en travl hverdag og troens plads i hjemmet.

Seminarerne ligger i det tidsrum hvor de fleste børn sover middagslur og der vil være plads til børnelyde og babyalarmer samt mulighed for at få stillet kaffetørsten.

Tirsdag kl.14.00-17.00: Kidz Fun og PastaParty 

Der lægges op til en hygelig eftermiddag for hele familien, når der inviteres til Kidz Fun og PastaParty. 

"PastaParty spiller sjove børnesange for hele familien. Sangene tager udgangspunkt i Bibelens fortællinger og formidler den kristne tro i børnehøjde. Med til sangene hører fagter og bevægelser, så hele kroppen sættes i gang. Alle kan være med, når der er PastaParty! 

PastaParty består af Simon Bartholdy (ukulele og vokal), Margit Bartholdy (fagter), Søren Ehlers (cajon) og Anders Tuxen (bas). Første koncert blev givet i 2014, og siden da er der udgivet to PastaParty-CD'er med alle sangene." 

Tirsdag kl.13.30: Et udvidet fællesskab i krisetider, Elijah Brown 

Mange i verden lever i akut krise, flugt, sult, forfølgelse og konflikt, blot for at nævne nogle kriser. Vi er kaldede til at genopdage, hvordan vi som personer, menigheder og kirkesamfund kan udvide det fællesskab, vi har med hinanden til dem, der lever i en udfordrende kontekst. Det underviser Elijah Brown om tirsdag eftermiddag.  

Elijah Brown taler også mandag aften. Se beskrivelsen af ham i omtalen af mandag aftens møde. 

Tirsdag kl.15.30: Nyreligiøsitet og kristendom, Dina Al-Erhayem 

Dina Al-Erhayem er en dansk-irakisk skuespillerinde, der er gået fra at være ateist til at være personlig kristen. Hun er opvokset i Gilleleje som barn af en dansk mor og en irakisk far. Hun var studievært på DR2´s ugentlige trosmagasin Univers og er for nuværende vært på Dinas Talkshow på Dk4. 

Tv-vært og skuespiller Dina Al-Erhayem har på forskellige tv-kanaler interviewet talrige kendte personer fra tidligere kultur- og kirkeminister Bertel Haarder(V) til entertaineren Niels Hausgaard om deres tro og livssyn.

 

Temaer som tro og kristendom er en hjertesag for hende, som viser sig ved en længsel efter at 

formidle de kristne værdier. I dag er hun fast kirkegænger blandt andet i Kirken i Kulturcentret på Drejervej, hvor hun blev døbt, men hun kommer også i folkekirken. 

Tirsdag kl.15.30: En fremmed er en ven 

 

Mød kristne nydanskere fra mange forskellige lande, som nu bor rundt omkring i Danmark. Nogle af dem kommer fra de såkaldte migrantmenigheder, hvor de holder gudstjenester på deres egne sprog og holder fast i traditioner fra deres hjemlande. Vi skal blandt andet høre nogle unge fortælle om deres vej gennem uddannelsessystemet i Danmark og de udfordringer, som de har oplevet og oplever ved at leve mellem to kulturer. Vi skal også være sammen om sang og musik på forskellige sprog med bidrag fra flere forskellige menigheder. 

Det er Baptistkirkens integrationsudvalg, som står bag denne eftermiddag. Integrationsudvalget administrerer blandt andet Sommerstævnets WildCard-ordning og hjælper migrantmenigheder med vejledning, etablering, krav fra myndigheder, kontakt til danske venskabsmenigheder og målrettet undervisning efter behov. 

Mandag til fredag kl.13.30: Noget om den kristne tro
Deltag på et spændende introkursus til den kristne tro. Kurset er henvendt til folk, der enten er nye i den kristne tro eller som ønsker en introduktion til kristendommens grundlag.

Kurset løber over fem samlinger og vil med udgangspunkt i den velkendte bøn ”Fadervor”, præsentere kernen i den kristne tro. Det er ikke et krav at man deltager hver eftermiddag.

Kurset er udarbejdet i samarbejde med alle kirkerne i Danmark og sætter fokus på det 
centrale i den kristne tro. Der vil være oplæg og gode muligheder for samtale. Der er vil fem forskellige præster der underviser på kurset og de underviser i nævnte rækkefølge:

 

Mandag: Lars Rosenkrands, Vanløse Frikirke

Tirsdag : Benthe Højriis, Brovst Baptistkirke

Onsdag: Philip Fodgaard, Bethaniakirken, Aalborg

Torsdag: Svend Ryborg, Kronborgvejens Kirkecenter, Thisted

Fredag: Anders Hyldgaard, Pandrup Baptistkirke