top of page

Program mandag den 17. juli

Link til side med Praktisk info

Samarittertelefon: 9196 5160

Tekniktelefon: 9196 3602

8.30 - 9.00 Morgenbøn i Bakkehuset

Hver dag kl. 8.30 – 9.00 er der morgenbøn i Bakkehuset. Her begynder vi dagen sammen med fokus på Gud og hans nærvær – i bøn, stilhed, bibelrefleksion og sang. Bente Højris, præst i Brovst Baptistkirke, og Hanne Kiel, baptistpræst og nu redaktør af baptist.dk, vil stå for morgenbønnen.
Vær med til at bede for sommerstævnets dage, og om at gudsfolket vil lade sig ramme af det, når Gud igen sender os til sin verden.

10.00 - 17.00 Baptistkirkens Landskonference på Store Scene

Landskonferencen indledes med nadver- og mindegudstjeneste. Enhver er velkommen til at deltage i hele mødet og drøftelserne, men kun delegerede har stemmeret, når dagsordenens punkter behandles.

På dagsordenen er bl.a. godkendelse af årsregnskab, valg til ledelse og valg af ny formand, da nuværende formand Per Beck ikke kan genvælges.

Baptistkirken har i en periode arbejdet med begrebet baptistisk identitet.

 

Dette arbejde er nu konkretiseret i et forslag  til vedtagelse om otte teser, som fremover vil indgå i fælleserklæringen (BaptistKirkens arbejdsgrundlag).

10.00 - 11.30 Undervisning med Ruben Hoel i Soulteltet

Yderligere info kommer senere.

13.30 - 15.00 Familiespejd på Grønningen

Prøv familiespejd på Sommerstævne '23.

Mandag den 17. juli kl. 13.30-15.00 kan du tage dit barn med forbi Grønningen og prøve EFBU - Evangelisk Frikirkes Børn & Unges familiespejd. Det er mest for børn i alderen 3-6 år, men hvis storesøster eller lillebror også vil prøve spejderaktiviteterne, er der nok plads til det!

Vidste du at Baptisterne også har familiespejd mange steder i landet? Det står Danske Baptisters Spejderkorps for.

14:30 - 15:30 Sociale aktiviteter

Følg med stævnet - yderligere info kommer der.

15.30 - 17.00 "Ud og se med EFD" fra Lille Scene

Mandag eftermiddag inviteres du på en ”rejse”, hvor vi skal ”Ud at se med EFD”. (Redaktionel information: EFD = Evangelisk Frikirke Danmark). 

Der fløjtes til afgang kl.15.30. Inden da skal du have købt din billet i ”afgangshallen” foran foredragssalen. Vi kører naturligvis med sloganet ”Rejs billigt, rejs orange”. Derfor koster billetten kun 20 kr. – og så får man endda en souvenir med i prisen. Billetterne sælges fra kl. 15.00. Børn ”rejser” gratis med.

Ved billetlugen møder du medlemmer af Evangelisk Frikirkes landsledelse.  Ruth Cilwik har rollen som konduktøren, der fløjter til afgang, og John Nielsen agerer lokomotivføreren, der styrer ”toget” mod de forskellige stationer.

Undervejs standser vi ved en række stationer/menigheder rundt omkring i landet, hvor vi vil se, hvad Gud gør i tiden. Længere fremme på ”rejsen” får vi udsigt til fremtiden. Her vil vi gøre os overvejelser om, hvordan drømme kan blive til virkelighed.

Tag med på en spændende rejse.

15.30 - 17.00 Seminar: "Troen i hverdagen" med Mette og Jakob Martens
(i et klasselokale - se info på stævnet)

Mød Mette og Jakob Martens på Sommerstævne '23, når de sammen holder seminaret "Troen i hverdagen", hvor de stiller spørgsmålet: Skal troen deles ud eller leves ud?

Mette er pædagog og læser psykologi. Jakob er udannet bager og konditor, men arbejder som børne- og teenageleder på fuld tid i Bethelkirken i Aalborg. Sammen har de 3 drenge med mod på livet.

Danske børnefamilier er udsat for et pres i hverdagen: Alle har en mening om børn og forældre, der er mere eller mindre komplicerede relationer til de offentlige systemer, børnene bliver tidligere og tidligere introduceret til internet og sociale medier, man skal holde sig ajour med ny viden om børn og samfundets normer i forhold til børn og børneopdragelse er under forandring.

Alle dine valg – eller mangel på samme – har betydning for dit barns fremtid. For kristne forældre kompliceres opgaven yderligere af, at vi ønsker at give troen videre til vores børn.

Seminaret handler om at dele viden, udruste, inspirere, opmuntre og støtte hinanden som kristne forældre.

Mette og Jakob vil prøve at give enkle bud på, hvordan man som familie kan lykkes med at leve troen ud.

19.30 - 21.30 Aftenmøde med Andrew Brunson, presbyteriansk præst og missionær på Store Scene

I 2016 blev Andrew Brunson fængslet i Tyrkiet. På det tidspunkt havde han været missionær og boet med sin familie i Tyrkiet i 23 år. Som kristen blev han fanget i et storpolitisk spil mellem USA og Tyrkiet.

Fængslingen førte til en troskrise for Andrew. I fængslet kunne han ikke mærke Guds nærvær: Han tvivlede, måtte have psykofarmaka og overvejede selvmord.

 

Men Andrews grumme historie rummer også positive elementer. I fængslet vidnede han stadig om sin tro og bad for syge trods tvivl og psykisk ustabilitet. Hele det første år af fængslingen var Andrew psykisk nedbrudt, men Gud genopbyggede ham, og han blev et eksempel for andre. I dag er hans vidnesbyrd sjælesørgerisk. Det bringer håb til mennesker, der kæmper med troen og livet. Andrew er teologisk velfunderet og har en ph.d. i Det Nye Testamente fra University of Aberdeen.

Under fængslingen formidlede Dansk Europamission bedeemner for Andrew og faciliterede, at danskere kunne skrive breve til det tyrkiske indenrigsministerium med appel om hans løsladelse. Mange fulgte opfordringen.

19:30 - 21:30 Foredrag: "Det som livet er" med Hanne Kiel på Lille Scene

Børge Andersen, 1925-2010, var aalborgensisk baptist og digter. Børge skrev digte, salmer og spejdersange med et poetisk og tidløst billedsprog. Hans tekster læses og synges med samme glæde og engagement i dag som den gang, de blev skrevet.

Ved foredraget fortæller Børge Andersens datter, præst og redaktør Hanne Kiel om sin fars liv og engagement. Vi skal selvfølgelig også synge hans sange og salmer.

21.45 Late Night på Grønningen - Old Men in Black optræder!

Mandag aften inviterer Late Night på en rejse gennem Leonard Cohens poesi og sange. Det handler om Gud, kvinder og alt andet, men mest om Gud og kvinder.  
Old Men in Black optræder med Leonard Cohens sange og fortæller mellem numrene historier fra hans liv og om sangenes tilblivelse og indhold.

22.15 Soul Night

bottom of page