Glæd dig til mange gode oplevelser

Morgensang:

For at komme godt i gang med dagen, er der mulighed for at synge morgensang fra kl 9.30 til kl 9.50 tirsdag, onsdag, torsdag og fredag morgen ved Store scene.

Der vil være et bredt udvalg af gamle og nye morgensalmer og -sange ledet af Stævnechefen og Lotte Schrøder.

Mandag til fredag kl.13.30: Noget om den kristne tro
Deltag på et spændende introkursus til den kristne tro. Kurset er henvendt til folk, der enten er nye i den kristne tro eller som ønsker en introduktion til kristendommens grundlag.

Kurset løber over fem samlinger og vil med udgangspunkt i den velkendte bøn ”Fadervor”, præsentere kernen i den kristne tro. Det er ikke et krav at man deltager hver eftermiddag.

Kurset er udarbejdet i samarbejde med alle kirkerne i Danmark og sætter fokus på det 
centrale i den kristne tro. Der vil være oplæg og gode muligheder for samtale. Der er vil fem forskellige præster der underviser på kurset og de underviser i nævnte rækkefølge:

 

Mandag: Lars Rosenkrands, Vanløse Frikirke

Tirsdag : Benthe Højriis, Brovst Baptistkirke

Onsdag: Philip Fodgaard, Bethaniakirken, Aalborg

Torsdag: Svend Ryborg, Kronborgvejens Kirkecenter, Thisted

Fredag: Anders Hyldgaard, Pandrup Baptistkirke

Tirsdag til fredag, kl.12.30-13.00: Middagslurseminarer

At være kristen familie med små børn er et liv med masser at se til. Det gælder i hverdagen og på Sommerstævnet. Det kan ofte være svært at komme afsted til seminarer og møder og derfor indfører vi i år middagslurseminarer. De varer ca. 45. minutter og stiller skarpt på livet som småbørnsfamilie, efterfølgelse af Jesus i en travl hverdag og troens plads i hjemmet.

Seminarerne ligger i det tidsrum hvor de fleste børn sover middagslur og der vil være plads til børnelyde og babyalarmer samt mulighed for at få stillet kaffetørsten.

Fredag kl.13.30: Giv troen videre, Henrik Nissen 

 

At tale tro med andre kan til tider opleves som svært, hvordan får man lige fortalt om Jesus, fremfor en masser fakta om det at være kristen?  
Det vil Henrik Nissen give et input om, gennem oplæg, samtale og praksis. Henrik Nissen har gennem de sidste mange år været en del af regen/Kristuskirken, og arbejdet meget med det at fortælle om Jesus. De sidste to år har Henrik været ansat som præst i regen/Kristuskirken, der udfordrer sig selv og andre til at give troen videre.  


Han vil udfordre os og give værktøjer til at fortælle om Jesus til mennesker omkring dig, lige der hvor du er. Kom og bliv klædt mere på til at give Jesus videre på en naturlig, nærværende måde og gennem historier om Guds kærlighed. 

Fredag kl.13.30: Et liv i relation, Jonas Norgaard Mortensen 

 

Relationel tænkning kan revolutionere måden vi forstår Gud, os selv, hinanden og livet på. Der er velsignelse i et relationelt liv og i relationel velfærd. Omvendt er relationsbrud synd og skam.  

Personalismen har et relationelt menneskesyn, og inspirerer os til at se Gud, mennesker og livet igennem den relationelle linse. 

Jonas Norgaard Mortensen underviser. Han har skrevet to bøger om personalismen, og er lige nu udsendt for BaptistKirken til Rwanda med sin familie. 

Fredag kl.13.30: Diakoni og omsorg – om helende fællesskaber.  

 

BAM, Baptisternes AfholdsMission, holder et seminar med temaet ”Diakoni og omsorg – om helende fællesskaber”. Derefter afholdes BAM´s årsmøde, kl.15.00-15.30. 

Fredag kl.13.30: Spændingsfeltet, Kristen og Homoseksuel, Christine Walsøe 

 

At være en ung kristen og homoseksuel er et liv i et spændingsfelt. For 3 år siden valgte Christine Walsøe åbent at dele sin rejse i tv-dokumentaren, "Homohelbredelsen".  
Hvordan finder jeg mig selv i en verden, hvor jeg bombarderes af andres holdninger og påvirkninger? Hvad er planen med mit liv, og kan jeg overhovedet stole på mine egne følelser? Spørgsmål de fleste mennesker stiller sig selv, men som bliver sat endnu mere på spidsen i Christines tilfælde. Christine vil fortælle om sin rejse fra erkendelsen af at være homoseksuel, igennem en turbulent søgen efter at forblive stærk i sin tro på Gud på trods af følelser og tanker som i den grad deler vandene i den kristne kirke. Christine er en ærlig og åben fortæller som vil tage os med ind i sine kampe og overvejelser og undervejs bliver der mulighed for at stille spørgsmål til Christine.  

Seminaret udfordrer holdninger på tværs af skalaen ved at give et personligt møde med et menneske, der lever i et spændingsfelt.  

Fredag kl.15.30: Dåbs- og nadvergudstjeneste 

 

Fredag eftermiddag er der fælles dåbs- og nadvergudstjeneste for alle Sommerstævnets spor. Det er en kort gudstjenesten, som fejres under åben himmel. Dåben foregår i fjorden. Gudstjenesten ledes af Lone Møller-Hansen og John Nielsen.

 

Ønsker du at blive døbt på Sommerstævnet, skal du lave aftale om dette med din præst.