Inspiration og Læring

Formiddagens undervisninger er delt i to. Det ene med udenlandske talere, det andet med danske talere.

Tirsdag, onsdag og torsdag, kl.10.00: Det korsmærkede fællesskab, Mikael Tellbe, Sverige

 

Den første del af formiddagsundervisningen er lagt i hænderne på Mikael Tellbe fra Örebro i Sverige. Udover at være en inspirerende underviser og prædikant er Mikael Dr. Teol. og lektor i Ny Testamente ved Örebro Teologiska Högskola og Akademi for Lederskab og Teologi. Mikael er også forfatter til adskillige bøger, bl.a. ”Korsmärkt Gemenskap” (Det Korsmærkede Fællesskab), som er en kommentar til 1. Korinterbrev. Titlen på denne bog er også temaet for hans undervisning på stævnet. Mikael er gift med Ann-Mari og de har datteren Lisa.

 

Refleksionsgrupper

Efter Mikael Tellbes undervisning er det muligt at deltage i en refleksionsgruppe om ”Det korsmærkede fællesskab” eller at fortsætte til formiddagens andet undervisningstilbud.

Tirsdag kl.11.15: Det gode fællesskab favner og forener, John Nielsen, Missionsforstander i Det Danske Missionsforbund

 

”Det gode fællesskab” bygger bro, favner og forener Kristi efterfølgere i fælles tjeneste for ham. Når kirken praktiserer ”Åndens fællesskab” ikke bare indadtil i menigheden, men også sammen med andre kristne på tværs af forskellige kirkeretninger, udvikles et unikt fællesskab, som kan gøre en stor og positiv forskel for en by og et land. John Nielsen vil i sin undervisning tale om betydningen af kristen enhed, som et praktisk og konkret udtryk for ”det gode fællesskab”.

Onsdag kl. 11.15: ”Det gode fællesskab” er det fællesskab, hvor vi kan være os selv”, Lone Møller-Hansen, Generalsekretær i Baptistkirken i Danmark

Hvordan havde disciplene det i deres fællesskab – indbyrdes og sammen med Jesus? De var ikke perfekte - og det er vi heller ikke. Så hvordan rummer vi hinanden så uperfekte, som vi er, i vores fællesskab? Hvordan kan vi være med til at skabe et fællesskab, hvor vi kan være os selv?

Lone Møller-Hansen er generalsekretær i Baptistkirken i Danmark, præst i Baptistkirken Bornholm og i det tværkirkelige Gospelfællesskabet Bornholm.

Torsdag kl. 11.15: ” ”Det gode fællesskab’ dufter af noget godt”, John Lorenzen, præst i Saralystkirken, Århus.

Alle fællesskaber dufter af noget. Den duft der udsendes kan enten være tiltrækkende eller frastødende. Jo mere vi har Kristus i blandet os, jo bedre duft. Vi vil denne formiddag stille skarpt på Paulus, for at se hvordan han agerede med ønsket om at finde et fælles fodslag med alle mennesker i et missionalt fællesskab.”

John Lorenzen, der er præst i Saralystkirken i Aarhus, har en passion for at kirken både forstår og formår at være kirke i det 21. århundrede.

Fredag kl.10.00: Fællesskabets sårbarhed, Per-Arne Dahl, Norge

 

Mangeårig leder af Institut for Sjælesorg ved Modum Bad, tidligere biskop og præsten som samlede Norge i sorgen, da nationen blev ramt af et voldsomt angreb i 2011, Per-Arne Dahl, underviser om ”Fællesskabets sårbarhed”. Han taler også torsdag aften. Se beskrivelsen af ham i omtalen af torsdag aftens møde.