Gæstedag

Gæster er velkomne alle dage på stævnet. Som noget nyt i år tilbyder vi en særlig gæstedag om tirsdagen.

 

Denne dag er der fri entre. På øvrige dage skal der betales gæstekort.

 

På gæstedagen kan man få et indtryk af, hvordan det er at være på Sommerstævne – og måske få lyst til at være med i hele stævnet næste år. Programmet på gæstedagen byder blandt andet på undervisning med svenskeren Mikael Tellbe, seminar med amerikaneren Elijah Brown, seminar med dansk-iraneren, skuespilleren og TV-værten Dina Al-Erhayem, aftenmøde med englænderen Helen Murphy og en række programpunkter med danske talere. Dagen byder også på Kidz Fun og Pasta Party for hele familien. Når solen går ned over Roskilde Fjord, sluttes gæstedagen af med en musikalsk oplevelse kaldet Lindenborg Unplugged.

Ønsker man at spise på stævnet, skal man naturligvis tilmelde sig dette.

Vi opfordrer alle stævnedeltagere til at tage godt imod gæsterne.

Tirsdag, onsdag og torsdag, kl.10.00: Det korsmærkede fællesskab, Mikael Tellbe, Sverige

 

Den første del af formiddagsundervisningen er lagt i hænderne på Mikael Tellbe fra Örebro i Sverige. Udover at være en inspirerende underviser og prædikant er Mikael Dr. Teol. og lektor i Ny Testamente ved Örebro Teologiska Högskola og Akademi for Lederskab og Teologi. Mikael er også forfatter til adskillige bøger, bl.a. ”Korsmärkt Gemenskap” (Det Korsmærkede Fællesskab), som er en kommentar til 1. Korinterbrev. Titlen på denne bog er også temaet for hans undervisning på stævnet. Mikael er gift med Ann-Mari og de har datteren Lisa.

 

Refleksionsgrupper

Efter Mikael Tellbes undervisning er det muligt at deltage i en refleksionsgruppe om ”Det korsmærkede fællesskab” eller at fortsætte til formiddagens andet undervisningstilbud.

Tirsdag kl.14.00-17.00: Kidz Fun og PastaParty 

Der lægges op til en hygelig eftermiddag for hele familien, når der inviteres til Kidz Fun og PastaParty. 

"PastaParty spiller sjove børnesange for hele familien. Sangene tager udgangspunkt i Bibelens fortællinger og formidler den kristne tro i børnehøjde. Med til sangene hører fagter og bevægelser, så hele kroppen sættes i gang. Alle kan være med, når der er PastaParty! 

PastaParty består af Simon Bartholdy (ukulele og vokal), Margit Bartholdy (fagter), Søren Ehlers (cajon) og Anders Tuxen (bas). Første koncert blev givet i 2014, og siden da er der udgivet to PastaParty-CD'er med alle sangene." 

Tirsdag kl.11.15: Det gode fællesskab favner og forener, John Nielsen, Missionsforstander i Det Danske Missionsforbund

 

”Det gode fællesskab” bygger bro, favner og forener Kristi efterfølgere i fælles tjeneste for ham. Når kirken praktiserer ”Åndens fællesskab” ikke bare indadtil i menigheden, men også sammen med andre kristne på tværs af forskellige kirkeretninger, udvikles et unikt fællesskab, som kan gøre en stor og positiv forskel for en by og et land. John Nielsen vil i sin undervisning tale om betydningen af kristen enhed, som et praktisk og konkret udtryk for ”det gode fællesskab”.

Tirsdag kl.13.30: Et udvidet fællesskab i krisetider, Elijah Brown 

Mange i verden lever i akut krise, flugt, sult, forfølgelse og konflikt, blot for at nævne nogle kriser. Vi er kaldede til at genopdage, hvordan vi som personer, menigheder og kirkesamfund kan udvide det fællesskab, vi har med hinanden til dem, der lever i en udfordrende kontekst. Det underviser Elijah Brown om tirsdag eftermiddag.  

Elijah Brown taler også mandag aften. Se beskrivelsen af ham i omtalen af mandag aftens møde. 

Tirsdag kl.15.30: Nyreligiøsitet og kristendom, Dina Al-Erhayem 

Dina Al-Erhayem er en dansk-irakisk skuespillerinde, der er gået fra at være ateist til at være personlig kristen. Hun er opvokset i Gilleleje som barn af en dansk mor og en irakisk far. Hun var studievært på DR2´s ugentlige trosmagasin Univers og er for nuværende vært på Dinas Talkshow på Dk4. 

Tv-vært og skuespiller Dina Al-Erhayem har på forskellige tv-kanaler interviewet talrige kendte personer fra tidligere kultur- og kirkeminister Bertel Haarder(V) til entertaineren Niels Hausgaard om deres tro og livssyn.

 

Temaer som tro og kristendom er en hjertesag for hende, som viser sig ved en længsel efter at 

formidle de kristne værdier. I dag er hun fast kirkegænger blandt andet i Kirken i Kulturcentret på Drejervej, hvor hun blev døbt, men hun kommer også i folkekirken. 

Tirsdag aften, Helen Murphy, England 

 

Helen Murphy er en del af Vineyard i England og leder, med sin mand Tom, Derwent Valley Vineyard. Sammen har de 4 døtre og har derudover været plejeforældre og haft 17 forskellige unge boende i hjemmet. Tidligere har hun været præst i Trent Vineyard i over 20 år hvor hun særligt har arbejdet med kirkens omfattende sociale arbejde, men oplevede for et år siden et kald til at plante Derwent Valley Vineyard sammen med sin mand.  Hun brænder for at mennesker må opdage deres identitet i Kristus og at kirken må række ud og gøre en forskel i byen.