top of page
DSC_4571.jpg
Base logo.png
DSC_5178_edited.jpg

BASECAMP: Aftenprogrammet på Store Scene

- byder på spændende talere og interessante emner. Her kan du føle nærvær og opleve fællesskab. Blive inspireret til ny tjeneste og opleve, at blive sendt af Gud. 

John McGinley,

kirkeplanter fra Myriad, The Gregory Centre for Church Multiplication 

 

”Vi skal plante tusindvis af kirker, ledet af lægfolk”. Det er visionen for Myriad, hvor John McGinley er daglig leder. Myriad er en del af The Gregory Centre for Church Multiplication (CCX), der vil plante tusindvis af nye Church of England-menigheder de næste ti år. CCX samarbejder med andre kirkelige netværk og bevægelser for at ”gen-udbrede” evangeliet i Storbritannien.

John McGinley fortæller: ”Vi er her for helt almindelige mennesker og ledere, der forsøger at plante kirker. Vi ønsker at tilbyde ressourcetræning og støtte, samle læring fra forskellige netværk og fungere som katalysator og tankepartner for at inspirere til forandring i kirken.”

Til aftenmødet tirsdag aften, taler John McGinley om behovet for Helligåndens kraft ud fra Apostlenes Gerninger, kapitel 1. Mission uden åndens kraft bliver nemt pres og forpligtelse. Det er i Åndens kraft, vi oplever glæde og begejstring.

Glæd dig til at møde John McGinley: Gift med Bridget, far til to voksne døtre og så har han har sæsonkort til Leicester City FC (selv om han i al hemmelighed er livslang fan af Liverpool!). Bosat i Chiltern Hills nordvest for London, hvor du kan møde ham på lange vandreture sammen med Monty, familiens springerspaniel.

John McGinley taler fra Store Scene tirsdag aften.

Læs mere på https://ccx.org.uk/ 

John mcGinley 1.jpg
Andrew_Brunson_redigeret.jpg

Andrew Brunson,

presbyteriansk præst og missionær

I 2016 blev Andrew Brunson fængslet i Tyrkiet. På det tidspunkt havde han været missionær og boet med sin familie i Tyrkiet i 23 år. Som kristen blev han fanget i et storpolitisk spil mellem USA og Tyrkiet.

Fængslingen førte til en troskrise for Andrew. I fængslet kunne han ikke mærke Guds nærvær: Han tvivlede, måtte have psykofarmaka og overvejede selvmord.

 

Men Andrews grumme historie rummer også positive elementer. I fængslet vidnede han stadig om sin tro og bad for syge trods tvivl og psykisk ustabilitet. Hele det første år af fængslingen var Andrew psykisk nedbrudt, men Gud genopbyggede ham, og han blev et eksempel for andre. I dag er hans vidnesbyrd sjælesørgerisk. Det bringer håb til mennesker, der kæmper med troen og livet. Andrew er teologisk velfunderet og har en ph.d. i Det Nye Testamente fra University of Aberdeen.

Under fængslingen formidlede Dansk Europamission bedeemner for Andrew og faciliterede, at danskere kunne skrive breve til det tyrkiske indenrigsministerium med appel om hans løsladelse. Mange fulgte opfordringen.

Læs mere om Andrew Brunson hos Dansk Europamission

Andrew Brunson taler fra Store Scene mandag aften.

bottom of page